РЕЦЕПТ: Помідори з виноградом: навіть маринад випиваємо до дна

23 квітня 2019 р. 10:14

Є безліч рецептів маринованих помідорів, але цей не схожий на інші. Томати завдяки одному інгредієнту набувають просто неймовірний смак. І цей диво-інгредієнт – виноград. Помідори можна подавати і до святкового столу, і до повсякденного, вони прекрасно поєднуються з м’ясом і холодними закусками. А виноградом можна прикрашати страви, його смак теж тішить.

Мариновані помідори на зиму
Інгредієнти:
1 кг помідорів
300 г винограду
4 зубчики часнику
1-2 листи смородини
2 парасольки кропу
2 гілочки петрушки
6 ст. л. цукру
1,5 ст. л. солі
3 ст. л. оцту
вода
гострий перець
перець чорний по 5 горошин на банку.
Приготування
1. Виберіть хороші, тверді помідори, сполосніть їх у воді та обірвіть хвостики. Грона зеленого винограду гарненько промийте і просушіть.

2. Приготуйте банки. В принципі їх розмір не має значення, вибирайте самі, але саме цей рецепт розрахований на дві 2-літрові банки. Кількість інгредієнтів коригуйте залежно від кількості та розміру банок. Вимийте, просушіть і простерилізуйте банки, облийте кришки окропом. На дно банок укладіть по 2 зубчики часнику, листок смородини, гілочку петрушки, парасольку кропу і декілька колечок перцю.

3. Далі укладіть в банку помідори і виноград. Помідори мають бути щільно утрамбовані, але і старатися не варто, щоб не пошкодити ні їх, ні виноград. Заповніть банки по горлечко.

4. Сіль і цукор розділіть порівну і висипте у банки. Також додайте чорний перець горошком. Закип’ятіть воду і залийте помідори, прикрийте банки чистими кришками. Через 15 хвилин злийте захололу воду і доведіть її до кипіння. Як тільки закипить, вимкніть вогонь і додайте оцет.

5. Тепер розлийте маринад в банки, туго закатайте їх кришками. Переверніть банки кришками вниз і укрийте. Залиште їх так, поки банки не охолонуть. Готові помідори приберіть в комору для зберігання.

Ось такий простий рецепт маринованих помідорів, який точно припаде до смаку вам та всім домашнім. У цих чарівних помідорів навіть є шанс стати вашими найулюбленішими. Такий рецепт точно варто зберегти!

А як ви маринуєте помідори?

Пише  -takprosto.cc

Читайте також