РЕЦЕПТ: Торт «Цариця Естер»: готується майже без борошна та жиру, виходить невагомим

22 червня 2019 р. 22:34

В житті завжди хочеться трошки свята. А що може створити святкову атмосферу краще, ніж смачний і ніжний торт? Щоб довго не мучитися, ми рекомендуємо приготувати торт “Цариця Естер”. Невагомий, повітряний і просто неймовірний!

Як приготувати домашній торт
Інгредієнти для коржів:
3 ст. л. борошна
100 г цукру
2 ст. л. рослинної олії
4 яйця
2 білки
0,5 ст. маку
1 ч. л. розпушувача
1 пакетик ванільного цукру
Інгредієнти для крему:
1 ст. молока
250 мл вершків
1 лимон
1 ст. л. крохмалю
1/3 ст. цукру
2 жовтки
80 г білого шоколаду
Приготування
1. Розпочнемо із приготування крему, адже йому треба час на охолодження. Жовтки збийте з цукром, додайте до них молоко і крохмаль. Поставте на повільний вогонь, і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Цедру натріть на дрібній терці й додайте у крем разом з соком.

2. Додайте білий шоколад, добре розмішайте, щоб вийшла однорідна маса. Крем поставте остигати в холодильник на годину.

3. Тепер приготуємо тісто для коржів. Яйця, білки і цукор збийте разом, поки вони не посвітлішають. Під кінець збивання додайте рослинну олію і ваніль.

4. В окремій посудині змішайте борошно і розпушувач. До них додайте мелений мак. Суху суміш акуратно додайте до збитих яєць, ретельно перемішуючи. Тісто вийде досить рідким.

5. Вилийте третину тіста на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте 8-10 хвилин до золотистої скоринки в заздалегідь розігрітій духовці. Спечіть три коржі. Можна спекти один корж, а потім розрізати на три частини.

6. Тепер збийте вершки. Поступово додайте в них жовтковий крем, продовжуючи збивати. Виходить найсмачніший крем для торта! Потім залишається лише зібрати торт і поставити його в холодильник на пів години. Після цього можна ще прикрасити торт білим шоколадом. Ідеальний торт готовий!

Смак цього торта ні з чим не порівняти. Коржі виходять легкими, невагомими з насиченим маковим смаком. А ніжний вершково-лимонний крем додає йому особливу свіжість і пікантність. Насолоджутесь цим дивним десертом!

Сподобався рецепт? Діліться з друзями.

За матеріалами

Читайте також