Росії оголосять неминучий дефолт: влада країни-агресора захотіла розплачуватися зі світом рублями

06 березня 2022 р. 10:25

Центробанк РФ ухвалив рішення, згідно з яким російські компанії мають розплачуватись за свої кредити виключно в рублях. Це призведе до того, що рейтингові агенції оголосять рейтинг РФ "дефолт". Отримати кредити та залучити кошти після цього буде неможливо.

Як повідомляє видання The Bell з посиланням на слова головного економіста однієї з великих російських аналітичних організацій, 16 березня, коли купон з євробондів не буде зарахований у валюті, міжнародні рейтингові агенції опустять рейтинг Росії до D (дефолт) та SD (вибірковий дефолт при продовженні виплат за іншими борговими зобов'язаннями).

Яке рішення ухвалив центробанк РФ:

  • переказувати гроші на валютні рахунки за кордоном росіянам заборонили. Тобто за новими правилами неможливо не лише оплатити сервіс із музикою, замовити товар за кордоном, а й погасити свій обов'язок;

  • погашати борги російським компаніям дозволили у рублях, який за кордоном використати не можна.

  • Курс долара у Росії 6 березня становить близько 180 рублів за долар у обмінниках. Ситуація у країні-агресорі загострюється з кожним днем. Росіяни кинулися в магазини розкуповувати продукти, внаслідок чого російський уряд був змушений запроваджувати обмеження.

Читайте також