Росії приготуватись: США хочуть бачити Україну в НАТО

14 квітня 2018 р. 16:06

Про це повідомила постійна представниця США в Альянсі Кей Бейлі Гатчінсон. Гатчісон підкреслила, що шлях до членства — довгий для багатьох країн і не відбувається моментально. «Річний національний план — це те, що Україна і НАТО абсолютно точно можуть зробити разом», — заявила Гатчінсон. На її думку, це сприятиме прогресу щодо членства в НАТО для України.

«Ми хочемо, щоб Україна стала членом НАТО, можу вас запевнити», — запевнила представниця США. У разі зближення України і НАТО або вступу до Альянсу не варто очікувати позитивної реакції РФ, запевняє Гатчінсон.

«У випадку Чорногорії ми побачили, що Росія стає досить агресивною, коли країни починають приєднуватись до НАТО», — додала дипломат. Гатчінсон також нагадала, що колись у НАТО вважали, що РФ може стати якщо не членом Альянсу, то принаймні партнером.

Разом з тим, наразі РФ вдається до методів гібридної або кібервійни, а також до дестабілізації ситуації в інших державах, щоб змінити їхню позицію щодо вступу в НАТО. Нагадуємо, що за дорученням президента Петра Порошенка його команда готує поправки до Конституції, які б законодавчо закріпили бажання України вступити до Євросоюзу і НАТО. Раніше Північноатлантичний Альянс визнав прагнення України стати повноцінним членом організації.

За матеріалами

Читайте також