Розвал Росії почався. Кадиров пригрозив війною Інгушетії

05 жовтня 2018 р. 12:32

Глава Чечні Рамзан Кадиров пригрозив Інгушетії війною через відмову визнати кордон.

“Народ який? Не боїться, коли не бачить загрози. Як тільки з’явиться загроза, починають коліна тремтіти в усіх, а коли далеко, то спокійно пишуть, сидячи на теплому дивані. Не починайте порожніх розмов. Принаймні, на адресу керівництва Чеченської Республіки і народу. Буде попит”, — сказав Кадиров, передає “Кавказький вузол“.

Він заявив, що чеченці та інгуші “є братами”. А ті, хто працює в органах влади, теж — “люди, мусульмани, які мають свої сім’ї, знають своє минуле і сьогодення”.

“Заради Всевишнього, не створюйте собі проблем. Якщо воювати, то мене і це влаштовує. Є сила — поквитаюся. Коли не матиму сили — поквитаєтеся. Треба буде, то й благородність покажемо, і щедрість. Але той, хто веде порожні розмови, той своє місце знайде”, — сказав Кадиров.

Зокрема, йдеться про голосування у парламентах Інгушетії та Чечні про ратифікацію угоди, яка встановлює кордон між регіонами. Народна рада Інгушетії виступила проти цієї ініціативи. Жителі також не підтримують таку ідею, тому 4 жовтня на вулицях почалися масові акції протесту.

У мережі заява Кадирова про “братів” та війну викликала резонанс. Деякі висловили припущення, що розпад Росії почнеться із Кавказу.

“Розпад Рашки все ж почнеться із Кавказу”, “Розвал Росії стартував”, “Кадиров загрожує Інгушетії війною. Розпад СРСР почався в 1989 році, коли азербайджанці почали воювати з вірменами. А тепер ось чеченці підуть війною на інгушів”, — написали користувачі. “Коли інгуші з Чеченами воюватимуть, хто буде сепаратистами, а хто ополченцями”, “А Путін куди введе війська”, — зазначили у мережі.

Джерело

Читайте також