ЩЕ ОДНА ЦЕРКВА МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ ПРИЄДНАЛАСЯ ДО ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ

24 грудня 2018 р. 16:25

Зауважимо, що громада храму підтримала це рішення одноголосно

Ще одна церква московського патріархату приєдналася до Православної Церкви України. Громада лікарняного храму Вінниччини ікони Божої Матері "Всіх скорботних радості" підтримала це рішення одноголосно. Про це інформує прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ.  - пише 5 канал
Голосування на чолі з настоятелем протоієреєм Анатолієм Аксанюком провели напередодні після літургії.

Храм при психоневрологічному диспансері – на Вінниччині найбільший і найстаріший. Торік парафіяни відзначили його 120-річчя. У радянські часи храм був закритий, служби відновилися у 1997 році. З того часу віряни разом зі священиком надають духовну підтримку і соціальну допомогу хворим, які лікуються у диспансері.

Нагадаємо, як повідомляв 5.UA, 15 грудня 2018 року на Об'єднавчому соборі обрали предстоятеля Української Помісної Церкви. Ним став єпископ Української Православної Церкви Київського Патріархату Епіфаній. Того самого дня Вселенський Патріарх благословив Епіфанія та запросив до Константинополя для отримання томоса.

Нагадаємо, 11 жовтня в Константинополі Вселенський Патріархат, по завершенні Синоду, оголосив своє рішення щодо України. Він продовжує процедуру надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос.

Читайте також