Швидко і смачно. Рецепт ніжної сирної запіканки, яка вас здивує

06 лютого 2022 р. 22:02

Сир є чудовим джерелом кальцію та білка в нашому раціоні. Тому його варто вживати практично щодня. Пропонуємо вам рецепт сирної запіканки, приготування якої не потребує багато зусиль та часу. Смакуватимуть і діти, і дорослі.

Інгредієнти

  • 700 грамів кисломолочного сиру
  • 5 яєць
  • 150 грамів цукру
  • 3 столові ложки жирної сметани
  • 3 столові ложки крохмалю (картопляного або кукурудзяного).
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • Сіль

Приготування (покроково)

  1. Сир збийте занурювальним блендером або перетріть через сито.
  2. Відділіть жовтки від білка.
  3. Збийте за допомогою міксера 5 жовтків з цукром. Додайте також ванільний цукор.
  4. До сиру додайте збиті жовтки, сметану та крохмаль. Все перемішайте.
  5. Білки добре збийте з дрібкою солі. Акуратно додайте ложкою до сирної маси та перемішайте.
  6. Викладіть все у покриту пергаментом форму (підійде кругла діаметром 20 -24 см) та випікайте протягом 50 хвилин при 180˚С.

На замітку

Сир купуйте жирністю 9-15%, не зернистий. Підійде також домашній сир. Замість крохмалю можна додати ванільний чи вершковий пудинг, тоді запіканка буде ще ніжнішою. Терта лимонна цедра допоможе збагатити смак. Родзинки теж можна додати до запіканки, перед цим залийте їх на кілька хвилин окропом, а потім відцідіть.

Чимало господинь не займаються випічкою, бо вважають, це надто дорогим і затратним задоволенням. Але це не так. Переглянувши акції мережі Ашан, ви знайдете чудові пропозиції на необхідні інгредієнти та зможете зекономити. Домашня випічка завжди здоровіша за готові фабричні солодощі, до яких часто додають стабілізатори та емульгатори.

Під час випікання запіканка підніметься, її поверхня добре підрум’яниться. Після охолодження запіканка зазвичай дещо опускається. Виймайте з форми, коли охолоне. Відразу після цього запіканку можна споживати, щоб насолодитися особливим смаком свіжої випічки. Але навіть якщо ви покладете залишки в холодильник, і смак дещо зміниться, все одно у вас буде поживний та корисний десерт.

Користь для усіх

Наостанок зазначимо, що сирна запіканка — це дуже корисна страва. Її можна їсти навіть тим людям, які мають порушення травлення, адже сир не призводить до подразнення слизової оболонки шлунка.

Окремо варто наголосити про користь запіканки для маленьких дітей та їхніх матусь. Мама, яка годує дитину груддю, може спокійно ласувати запіканкою, адже термічно оброблений сир не викличе коліки у немовляти. А для дітей сирна запіканка — це чудовий перекус. Подавайте її з фруктами чи ягодами, щоб урізноманітнити раціон.

Смачного!

Читайте також