Сигнал Путіну: ЄС зважився на важливий крок заради України

17 грудня 2018 р. 20:37

Європейський Союз на початку 2019 направить в Україну місію для оцінки потреб у допомозі регіонам, що постраждали від російської агресії.

Як ідеться в спільній заяві за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС, у Європі глибоко стурбовані ескалацією в Чорному й Азовському морях і порушеннями Росією міжнародного права, а також мілітаризацією в регіоні.

"Рада асоціації обговорила можливості надання адресної підтримки ЄС Азовському регіону. Євросоюз висловив готовність вжити заходів щодо подальшого збільшення підтримки, зокрема, постраждалим районам України. У цьому контексті ЄС планує направити місію оцінки в Україну на початку 2019 року", – йдеться в заяві.

Рада асоціації закликала Росію негайно повернути захоплені українські судна і звільнити 24 моряків. Від РФ також зажадали забезпечити вільний і безперешкодний прохід через Керченську протоку і в Азовське море відповідно до міжнародного права.

"Європейський Союз продовжуватиме уважно відстежувати ситуацію і рішуче налаштований діяти належним чином у тісній координації зі своїми міжнародними партнерами", – наголосили в документі.

Джерело

Читайте також