Смартфони для вакцинованих в Україні: Хто і коли зможе отримати новий гаджет від держави

09 лютого 2022 р. 18:36

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів українцям, як реалізовуватиметься ініціатива президента Зеленського щодо видачі вакцинованим українцям старше 60 років безкоштовних смартфонів. За словами міністра, запис пенсіонерів на отримання смартфонів розпочнеться у квітні 2022 року, передають Патріоти України.

Коли саме родпочнуть видавати телефони, і які пільгові тарифи отримають вакциновані пенсіонери, наразі не повідомляється. За словами Федорова, це залежить від терміну виготовлення пристроїв, і буде анонсовано пізніше. Однак міністр запевнив, що це відбудеться протягом 2022 року.

Видачу смартфонів із пільговим пакетом послуг анонсував президент Володимир Зеленський під час Diia Summit 8 лютого.

За його словами, програма створена для того, щоб усі люди старше 60 років змогли отримати такий самий доступ до інтернету та технологій, як і молодше покоління. Оскільки пенсіонерам нараховуют1000 гривень за вакцинацію, яку вони можуть витратити на покупку ліків та оплату комуналки, то вже зовсім скоро вони зможуть робити це не виходячи з дому через додаток "Дія" на новому смартфоні, оскільки всі смартфони матимуть доступ до інтернету.

Мобільні оператори у свою чергу прокоментували, що ще не обговорювали з владою умови надання пільгового тарифу на смартфонах для вакцинованих українців віком від 60 років. Джерела фінансування цієї державної програми також поки що не відомі, як і те, чи буде впровадження пільгового тарифу за рахунок власних коштів мобільних компаній, чи держава компенсуватиме їм витрати.

Читайте також