США нададуть Україні суттєву військову допомогу: "Захиститися від агресії Росії"..

19 березня 2021 р. 12:09

Законопроект про посилення взаємодії з Україною в сфері безпеки надала на розгляд сенату США група сенаторів, що представляють і Демократичну, і Республіканську партії.

Законопроект передбачає виділення 300 мільйонів доларів на рік для надання військової допомоги Україні, в тому числі і для надання нашій країні летального зброї.  Також в цій сумі закладено 4 мільйони щорічних асигнувань на навчання українських військовослужбовців, повідомляється  з посиланням на офіційний

"Закон про партнерство з Україною у сфері безпеки допомагає нам відновити наше партнерство шляхом авторизації багаторічної допомоги, щоб допомогти захиститися від агресії Росії, заохочуючи при цьому прогрес в нестабільній порядку денному реформ. Це законодавство допомагає зміцнити наше стратегічне партнерство і просуває національні інтереси безпеки США"  , - заявив з приводу законопроекту сенатор-демократ Кріс Мерфі.

Також законопроект передбачає установу посади спеціального представника США, який братиме участь в переговорах в "нормандському форматі".

До речі, багато експертів відзначають, що розблокувати ці переговори може тільки участь в них США.  І ось Вашингтон напередодні прийняття важливе для України політичне рішення.  Також в законопроекті йдеться про більш активну участь США в діалоговому процесі країн Чорноморського регіону, що також дуже значимо для України.

В Офісі президента України відзначили, що високо оцінили ініціативу сенаторів.

Для того щоб запропонований групою сенаторів законопроект став законом, за нього повинні проголосувати сенат США і палата представників, а також документ повинен підписати президент країни.

За матеріалами dialog.ua

Читайте також