Стали відомі справжні причини чому був відданий наказ українським кораблям переходити Керченським пролив.

26 листопада 2018 р. 09:07

Трохи питань для гарячих голів, які звинувачують командування в тупості і долбо*бізмі. Увімкніть свої мізки і пригасіть емоції.

Для тих, хто запитує чому наші моряки героїчно не померли. Хлопці, ви реально вважаєте, що цей похід був побудований на тому, що два МБАКА і буксир рознесуть з бортового озброєння весь окупаційний флот? Ви реально вважаєте, що ми стримуємо окупантів виключно силою зброї? Або ви реально вважаєте, що на п’ятий рік війни, наші не вміють думати, планувати і обгрунтовувати, а також погоджувати з союзниками дії такого масштабу?

Ще раз – ВС РФ напали в українських територіальних водах на українські кораблі. Чи не гибридно. Неіхтамнет – а офіційно. Під своїм прапором, зі своїми розпізнавальними знаками. На очах у повітряних розвідників НАТО і США. З задокументованим відео, радіо перехопленням.

За гібридний напад вони отримали пакети важких санкцій. Тепер думайте, що отримають в цей раз. І які аргументи проти можуть надати окупанти і їх союзники в ЄС і США. І чи розуміли екіпажі ВМСУ на що йшли. І які накази вони отримали саме на такий випадок. Мені вже здається – точно не героїчно і безглуздо здохнути.

Чому МБАКІ яких і так небагато? Чому не які-небудь старі кораблі типу тільки буксирів? Давайте подумаємо: Тому що саме катера їх сильно опустили в минулий раз. Тому що саме в катерах з нормальною бронекапсулою у наших були максимальні шанси вижити під час обстрілу з прикордонних судів окупантів. Тому що саме катера дають максимальну можливість фіксації всього в подробицях до останнього моменту. І це тільки перші відповіді, які відразу приходять в голову, якщо подумати холодною головою.

Емоції – потрібні, але не в надмірній кількості.

Що конкретно вам робити? Тримати голову холодною і чистити кулемет, образно кажучи. Добре робити свою роботу і не заважати добре робити свою роботу іншим.

Джерело

Читайте також