«Старовинні ікони по вулиці валяються»: на Львівщині незаконно розібрали 170-річну церкву

19 липня 2020 р. 11:05

До недавна у селі Шпиколос Сокальського району Львівської області була старовинна дерев'яна церква, якій понад 170 років. і виглядала вона так:

Церква пережила дві світові війни, Радянський союз, національно-визволбну війну, проте не пережила виродків, які руйнують нашу державу із середини. Великий ремонт - це завжди спосіб швидкої наживи. напевно саме цією ідеєю керувалися ті, хто розібрали куполи церкви та винесли коштовності. Старовинні ікони, які на перший погляд не мають цінності (дерев'яні дошки навіть без позолоти, що з них взяти) - просто валяються на підлозі та на дворі. Це ж ікони, це ж пам'ять від наших прадідів, якій 150-200 років. Як так можна? Але все по порядку:

Мешканці села Шпиколос Сокальського району обурюються, бо їх храм Пресвятої Трійці, збудований в 1850 році, взялися самовільно ремонтувати. Із церкви винесли старовинні ікони, зняли куполи, повідомляє ЛМН. Люди із скаргою звернулися у прокуратуру Львівської області, до обласних чиновників та до Митрополита Львівського та Сокальського Димитрія.

 

 

Жінка зазначає, що на ремонт храму не було спеціальних дозволів.

У департаменті архітектури та розвитку містобудування ЛОДА зазначили, що церква Пресвятої Трійці внесена до переліку об’єктів культурної спадщини., тому без письмового дозволу відповідних органів там не можна проводити ремонтні роботи. ЛОДА таких дозволів не надавала. Чиновники наполягають, аби роботи у храмі припинили.

Читайте також