Таке сталося вперше: Винищувачі Британії підняли через групу російських бомбардувальників

03 лютого 2022 р. 16:05

Британські винищувачі Typhoon перехопили та супроводили чотири військові російські літаки за межі зони інтересів Великої Британії. Про це повідомляє Sky News, передають Патріоти України.

Винищувачі Typhoon підняли з військового аеродрому в шотландському Лоссімуті. До них з Оксфордшира приєднався літак-паливозаправник Voyager.

Їх підняли після того, як в зоні інтересів Великої Британії помітили два російські Ту-95 та два Ту-142. "Наші винищувачі Typhoon супроводжували російські літаки за межі зони інтересів Британії. Російські бомбардувальники жодного разу не входили до суверенного повітряного простору Великої Британії", - заявили в Королівських повітряних силах країни.

У повітряних силах додали, що вони регулярно перехоплюють, ідентифікують та супроводжують російські літаки, які "проходять транзитний міжнародний повітряний простір у межах зони інтересів Великої Британії".

Сфера інтересів включає міжнародний повітряний простір, за який держава несе певну відповідальність, наприклад управління повітряним рухом. Суверенний повітряний простір пролягає над територією країни.

Читайте також