ТЕРМІНОВА НОВИНА! Сирія випадково збила російський Іл-20 з 14 військовими ракетою, яку ж сама продала 2 роки тому сирійцям – CNN

18 вересня 2018 р. 09:34

Російський морський патрульний літак був випадково збитий Сирією із зенітної артилерії після того, як сирійці зазнали нападу з боку ізраїльських ракет

Про це повідомляє видання CNN з посиланням на дані американського високопосадовця, якому відомо про цей інцидент. - пише Еспресо

Офіційний представник США пояснив, що сирійський режим фактично намагається зупинити шквал ізраїльських ракет, під час чого і влучив у російський літак. 

До цього "ТАСС" повідомив, що в понеділок в Середземному морі зник російський військовий літак ІЛ-20 з 14 членами екіпажу на борту. ІЛ-20 зник з радарів під час нападу чотирьох ізраїльських літаків F-16 на сирійські об'єкти в провінції Латакія. 

Ізраїльтяни випустили кілька ракет проти об'єктів в прибережній зоні Латакії, де розташовано більшість військової техніки РФ, в тому числі і літаки.

Намагаючись завдати удару у відповідь проти ізраїльтян, сирійці відкрили широкомасштабний зенітний вогонь, в результаті російський літак був уражений.

При цьому, за словами чиновника, літак був збитий протиповітряною системою оборони, яку Росія продала Сирії кілька років тому.

Читайте також