Тисяча за вакцинацію: нардепи схвалили законопроект у першому читанні

18 листопада 2021 р. 13:43

Верховна Рада підтримала в першому читанні та за основу законопроект, яким врегульовується ініціатива про виділення тисячі гривень вакцинованим громадянам, передає кореспондент УНН.

“За” проголосували 285 нардепів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, метою документу є забезпечення соціальної підтримки застрахованих осіб в умовах карантинних обмежень та тимчасового зупинення роботи суб’єктів господарювання, а також стимулювання суб’єктів господарювання та найманих працівників до вакцинації.
Нагадаємо, з ініціативою про виділення тисячі гривень вакцинованим українцям виступив Президент України Володимир Зеленський. Які отримали дві дози вакцини від COVID-19, зможуть отримати гроші на спорт, подорожі та відвідування культурних установ.
Однак, така ініціатива не зустріла підтримки серед опозиції і наразі точаться дискусії довкола питання, як саме виділятимуться кошти (наразі планується, що людина не отримуватиме їх у готівковій формі) та на що саме їх можна буде витратити. Опозиція пропонує дозволити витрачати їх на ліки або комірне. Законопроект буде доопрацьовано до другого читання.

Читайте також