Цього чекали всі! Шмигаль запропонував ввести нову соцвиплати для українців

29 серпня 2020 р. 11:20

Кабінет міністрів планує розширити програму допомоги по частковому безробіттю. Передбачається, що допомогу надаватимуть безробітним не тільки на період карантину через COVID-19, але через інших хвороб.

Відповідний законопроект №3010а зареєстрований на сайті парламенту, передає «Хвиля».

Ініціатором проекту закону виступив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як зазначено в пояснювальній записці, «законопроектом пропонується передбачити можливість її (допомога по частковому безробіттю – ред.) Надання не тільки в період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19, викликаної коронавируса SARS- CoV-2, а також в разі встановлення подібних обмежень у зв’язку з іншими захворюваннями в майбутньому і надати право Кабінету Міністрів України визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, терміни надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги ».

За словами прем’єра, в період нинішнього карантину програма допомоги по частковому безробіттю допомогла вже майже 400 000 українців зберегти свої робочі місця, а роботодавцям – свій бізнес.

“Уряд розробив законопроект, який розширить програму. Ми пропонуємо надати людям можливість отримувати допомогу не тільки в період нинішнього карантину, а й у разі встановлення подібних обмежень через інших захворювань”, – написав Шмигаль в Telegram.

Читайте також