"У голові - туман, тіло німіє": Сенцов написав заповіт і "повільно згасає"

12 вересня 2018 р. 09:34

У Сенцова розповіли невтішні новини про його стан

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов, який голодує 121 день, написав заповіт на свою творчість у разі смерті. Про це в інтерв'ю для Крим.Реалії розповіла його сестра Наталя Каплан.

"Він склав заповіт на ім'я своєї подруги з Криму. Просить, щоб в разі його смерті їй передали роботу над фільмами, над його сценаріями, щоб вона розпоряджалася ними так, як вважає за потрібне, або, якщо вона відмовиться, передала тому, кому вважатиме за потрібне. Фінансова сторона питання – гонорари та інше – дітям, звичайно", – каже Наталя.

Вона також додала, що стан здоров'я Олега з кожним днем погіршується.

"Плюс до всього додалася гіпоксія. Його кровоносна система не справляється з доставкою кисню життєво необхідним органам. В першу чергу, страждає серце і мозок", – сказала Каплан.

Раніше про стан Сенцова повідомляв його адвокат Дмитро Дінз у коментарі Associated Press. Як зазначив захисник, стан Сенцова погіршується, що призводить до "незворотніх змін, які впливають на серцево-судинну систему, нирки і печінку". Таким чином, українець стає все більш слабким, йому важко вставати з ліжка, незважаючи на те, що тюремники щодня дають йому поживні суміші.

"Він схильний до повільного згасання, незважаючи на підтримуючу терапію", - додав адвокат.

Крім того, Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

"У те, що я скоро вийду і ми всі щасливо заживемо в Києві, я вже не вірю", - пише він.

Сестра режисера зазначає, що Олег намагається триматися, хоча живе зараз просто за інерцією.

Джерело

Читайте також