У Харкові собака жорстоко покусав п'ятирічну дівчинку

01 лютого 2019 р. 00:26

П'ятирічна Аня поверталася з садка, коли на неї напав пес

У Харківській області п'ятирічну дівчинку за голову покусав собака: коли Аня разом з мамою та молодшою ​​сестрою поверталася додому з дитсадка, на неї несподівано кинувся великий пес.

Собака кинувся на дитину на вузькій доріжці – поруч дитсадок, а за ним – школа, з іншого боку – приватний сектор, і чи не в кожному дворі – собака. На снігу залишилися великі плями крові.

"Ось тут, і тут, і вухо підірвано", – показала матір дитини місця укусів, додавши, що напад стався, коли вона разом з двома доньками йшла з дитсадка. А собаку на повідку вела господиня – на повідку, але без намордника, і той накинувся на них без жодних причин.

"Якось все дуже несподівано вийшло. – Собака гавкав? – Він взагалі мовчки. Ані рик, ані гав, взагалі нічого, мовчки. – Відразу схопив? – Дотягнувся, лапи поставив і почав гризти", – зазначила матір постраждалої Марія Надьон.

Лікарі заспокоюють, що обличчя дитини майже не травмовано, а загрози життю – немає.

"Дитині надано спеціалізовану комплексну: і хірургічну, й імунологічну допомогу. Призначено лікування. Зараз дитина в задовільному стані", – запевнив Сергій Бевз, завідувач відділенням інтенсивної терапії Харківської обласної дитячої лікарні.

Обстежив Аню і рабіолог, щоб виключити ризик зараження сказом. У свою чергу, власниця собаки запевняє, що у її собаки є всі необхідні щеплення – це молодий пес породи американська акіта. Зазвичай тихий і спокійний. Що могло викликати агресію, вона не розуміє.

"Собака абсолютно здоровий, щеплений, все. І ніколи, ніколи не це ... Всі його гладять, заходять. Ніколи. Хто міг би подумати, що він ось це ?! Я б не могла подумати в житті. У житті!", – пояснила Любов.

Жінка своєї провини не заперечує і запевнила, що готова заплатити за лікування і реабілітацію постраждалої дівчинки. Батьки ж говорять, що відразу ж після одужання дочки підуть до міських чиновників і проситимуть, щоб у Дергачах з'явилися огороджені майданчики для вигулу собак, щоб тварин не вигулювали поруч з дітьми.

"Там і спеціальні тренажери для них стоять. Можна і погуляти, і вигуляти собаку – і це безпечно для оточуючих. Так, не спорю, прогулятися, пробігтися можна. Але для цього у нас є ліс, йдіть в ліс. Прогуляйтеся, пробіжіться і повертайтеся додому. Нічого гуляти біля садочків і дитячих шкіл ", – заявив Володимир Надьон, батько постраждалої дівчинки.

Після двох діб інтенсивної терапії Аню виписали з реанімації. Дівчинці, пояснюють медики, ще доведеться пройти курс лікування, і, можливо, знадобитися допомога психолога, а навесні вона зможе повернутися в дитсадок.

Нагадаємо, нещодавно в приватному секторі Дніпровського району Запоріжжя вівчарка накинулася на шестирічну дівчинку і завдала їй серйозні поранення. Пише - ukr.segodnya.

Читайте також