У Раді вимагають, щоб Порошенко негайно оголосив війну Росії

21 грудня 2018 р. 22:51

Верховна Рада України в п’ятницю, 21 грудня, зареєструвала проект № 9442 Постанови про звернення Верховної Ради України до Петра Порошенка з вимогою оголосити війну Росії.

Про це повідомляє видання “Бізнес.Медіа” з посиланням на сайт ВРУ.

Дана постанова просить Президента України підтримати постанову по оголошенню війни Росії і розриву дипломатичних відносин і переривання транспортного сполучення з РФ. Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Президента України щодо оголошення війни, розриву дипломатичних відносин і припинення транспортного сполучення з Російською Федерацією.

 З такою ініціативою виступив позафракційний народний депутат України Віталій Купрій. Дану пропозицію підтримали нардепи Сергій Пашинський, Ганна Гопко, Ярослав Дубневич, Олександр Домбровський, Руслан Князевич, Андрій Павелко, Юрій Савчук, Марія Іонова. На розгляд цей законопроект Рада розглядатиме лише після 15 січня 2019 року, так як Верховна рада України зараз закрита і пішла на канікули.

«Зустрінемося 15 січня о 10 годині ранку», – заявила віце-спікер Оксана Сироід. Важливо повідомить, що згідно зі ст. 12 Закону про правовий режим воєнного стану:

“Діяльність Верховної Ради України в умовах воєнного стану: Верховна Рада України в разі введення воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях працює в сесійному режимі.” Нагадаємо, що з ініціативи Петра Порошенка в 10 областях України введено військовий стан на 30 днів до 26 грудня 2018 року. Нагадаємо, що під час щорічної великій прес-конференції Володимир Путін розповів, коли українські моряки, затримані в Керченській протоці, повернуться додому. Президент РФ заявив, що питання про звільнення буде піднято тільки після завершення “кримінального провадження”.

Читайте також