У Росії висунули Україні чергове цинічне звинувачення через вихід з СНД

29 травня 2018 р. 16:11

В Росії заявили, що рішення України про вихід із статутних органів Співдружності незалежних держав свідчить про те, що Київ взагалі не турбується про українців, які працюють на території РФ. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції в Мінську, передає ТАСС.

Глава російського відомства зазначив, що Україна має прийняти рішення, наскільки і як той чи інший її крок щодо СНД буде впливати на її громадян.

Іноді в діях наших українських сусідів здоровий глузд і турбота про власних громадян стають заручниками русофобської лінії. Робляться заяви про те, що необхідно розірвати дипломатичні відносини (з РФ – "24") без будь-якої турботи про тих сотні тисяч і мільйони українців, які працюють на території Росії, – заявив Лавров.

Водночас, дипломат зауважив, що вирішувати в яких організаціях брати участь, а в яких ні – є суверенним правом України. Окрім того, він додав, що дії української влади "є наслідком обраної русофобської лінії".

"Але якщо вже все, що відбувається у відношенні тієї чи іншої ситуації, в якій задіяна Росія, робиться через антиросійську і русофобську призму, то ми тут нічого вдіяти не можемо. Ми будемо зацікавлені в тому, щоб взаємодіяти з усіма країнами, які створювали Співдружність незалежних держав, тому що від конструктивної взаємодії безпосередньо залежить вирішення численних проблем і питань, що стосуються життя і діяльності наших громадян", – підсумував очільник МЗС РФ.

Джерело

Читайте також