У трунах тіла інших жертв: нові подробиці Смоленської катастрофи

10 квітня 2018 р. 19:49

Вісім років з моменту трагедії, а запитань досі більше ніж відповідей. З остаточним звітом щодо причин трагедії поляки затягують. Хоча й обіцяють, що вже скоро представлять нові деталі катастрофи.

Москва роками вперто не повертала Варшаві ні самописці розбитого літака, ні уламки. Все кивала на слідство. - пишуть Факти

Слідчий комітет проводить розслідування, і до тих пір, поки воно не закінчено, ці останки літака їм потрібні.

Коли ж поляки отримали експертизу з Москви, то знайшли помилки у 90 %матеріалу. Після ексгумації у трунах загиблих виявили тіла інших жертв. Що шокувало поляків.

Дослідження експертів, які працювали під час ексгумацій і судмедекспертиз жертв Смоленської катастрофи викликають шок. Виявлено 69 фрагментів тіл 26 осіб, які були у трунах інших жертв катастрофи.

Всі останки планували дослідити ще до кінця 2017-го року. Однак тепер не знають, чи встигнуть до травня.

Влада Польщі на чолі з партією близнюка загиблого Лехи Качинського – Ярославом Качинським, переконана – авіакатастрофа під Смоленськом – це замах на керівництво країни.

За версією минулої влади на чолі з Дональдом Туском – ТУ 154 розбився через помилку пілота, бо судно зачепилося за дерево. Версія слідства ще з 2013-го – літак вибухнув ще у повітрі.  Тобто, це був спланований замах.

Хоча незалежні слідчі в це мало вірять. Перша польська комісія під керівництвом Єжи Міллера, колишнього голови МВС, жодних слідів спланованого замаху не знайшла. За висновками комісії – президентський літак пішов на посадку попри густий туман. Влада Польщі такий звіт не підтримала. Ще рік тому третина поляків вірила у теорію замаху. Нині за браком фактів люди стали скептичніше.

Трагедія сталася 2010-го під російським Смоленськом.  У катастрофі літака, що йшов на посадку загинули всі хто перебував на борту, це 96 осіб, серед яких було президентське подружжя Леха та Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі та громадські активісти.

Нагадаємо, рівно 8 років тому, 10 квітня, під російським Смоленськом розбився Ту-154 з президентом Польщі Лєхом Качиньським.

Читайте також