У Зеленського пояснили візит Меркель до Києва: “Про Україну без України ні слова”

12 серпня 2021 р. 13:35

Офіс президента України озвучив ключові питання, які будуть порушені під час візиту до Києва канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель 22 серпня здійснить робочий візит до столиці України. Вона планує обговорити з українською владою три блоки питань.

Про це на брифінгу 11 серпня заявив прес-секретар президента України Сергій Никифоров.

Візит Меркель він назвав “логічним продовженням контактів президента в чотирикутнику Вашингтон – Брюссель – Берлін – Київ”.

Ключовим питанням переговорів стане домовленість Німеччини і США по російському газопроводу “Північний потік-2”. В рамках даної угоди Берлін зобов’язався протистояти можливим спробам Москви використовувати газ як знаряддя шантажу. Саме ці гарантії, а також безпеку України після запуску “Північного потоку-2” будуть обговорюватися Зеленським і Меркель.

Другий блок питань – це російська агресія на сході.

“Будуть говорити … як реанімувати мирні переговори”, – повідомив Никифоров.

Крім того, планується обговорення двостороннього співробітництва України та Німеччини в самих різних сферах. Прес-секретар Зеленського зазначив, що вже зараз Берлін є ключовим партнером України в Європі, але потенціал для розширення відносин величезний.

“Візит Меркель доводить, що про Україну без України ні слова”, – заявив Никифоров.

Він уточнив, що прямі переговори з українським лідером вкрай важливі для вирішення проблем безпеки в Європі.

Читайте також