Українці отримуватимуть автономери по-новому: що змінилось

25 вересня 2018 р. 16:59

Замовити та оплатити номери можна не виходячи з дому

Українці отримуватимуть автомобільні номери по-новому. Для водіїв процедуру їх отримання спростили. Про це повідомили представники МВС. Серед нововедень, то тепер автовласникам не потрібно відвідувати сервісний центр МВС. Зробити це можна не виходячи з дому, на спеціальному сайті.

Також проект передбачає спрощення процедури перенесення іменних номерів із одного автомобіля власника на іншого. При цьому наголошується, що основні вимоги залишаться колишніми.

Автомобільні номери по-новому

Для того, щоб отриати новий номер чи перенести старий на інше авто, водій повинен обзавестися електронним цифровим підписом. А на сайті сервісного центру пслід заповнити анкету із зазначенням регіону реєстрації та бажаної комбінації знаків на номері. Передбачається доставка номерів додому або отримання їх у призначений термін у сервісному центрі. Тепер і оплатити послугу також можна онлайн.

Через два тижні після оформлення замовлення на сайті клієнт отримає макет номерів для затвердження. Нових номерыв доведеться потім чекати близько місяця. Після чогоприблизно через 10 днів потрібно буде зробити один візит до офісу МВС, щоб отримати новий техпаспорт із занесенням у нього індивідуального номера.

Також проект наказу обіцяє спростити перенесення наявного у власника іменного номера на його наступну машину -— процедура повинна здійснитися за день у межах сервісного центру. За словами правоохоронців цінова політика на індивідуальні номерні знаки збережеться на тому ж рівні.

Щодо ціни питання, то, наприклад, декілька табличок із першими трьома знаками обійдеться у 300 грн., кожен наступний коштуватиме 90 грн. "Картинка" — логотип на номері — обійдеться у 500 гривень.

Джерело

Читайте також