Українців обкладуть ще одним податком

06 серпня 2018 р. 23:34

Цей податок буде застосовуватися при виведенні коштів

У понеділок, 6 серпня, стало відомо, що у Верховній Раді України готується проект закону про повну легалізацію криптовалют, який передбачає їх оподаткування. Уточнимо, що документ може бути поданий на розгляд до парламенту вже у вересні 2018 року.

Про це розповів народний депутат Олексій Мушак.

Як повідомляє парламентарій, такий податок буде застосовуватися при виведенні коштів, а також при купівлі товарів і послуг. Крім того, цей податок повинен становити 5% від різниці між цінами продажу і купівлі сертифікату. В той же час фізичні особи додатково будуть обкладатися військовим збором в розмірі 1,5%. При цьому операції між криптовалютами не будуть обкладатися податком.

Зазначається, що запровадження такого оподаткування заплановано як тимчасовий захід до 2025 року. Разом із Мушаком над законопроектом зараз працює група з 20 представників різних українських комерційних компаній.

На даний момент відомо, що регулятором криптовалютного ринку повинна буде виступити Національна комісія з цінних паперів. Обсяги ринку поки до кінця поки що не відомі.

Також народний депутат стверджує, що криптосуспільство України позитивно відреагувало на ініціативу, яка легалізує роботу з криптовалютами.

Джерело

Читайте також