В Аргентині почався саміт G20: усі подробиці

30 листопада 2018 р. 21:30

В Аргентині 30 листопада розпочався саміт "великої двадцятки" (G20), куди злетілися лідери країн-членів клубу.

Зокрема, в заході беруть участь: Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Південна Корея, ПАР, Японія і Європейський союз.
На саміті обговорюватимуть ескалацію конфлікту в Керченській протоці, вбивство журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, "торгову війну" США з Китаєм і країнами ЄС.

20:30 — Лідери Росії і Франції обговорили ситуацію в Керченській протоці і Сирії.

"Природно, що нам є що обговорити і над чим спільно попрацювати. Я радий цій можливості - обговорити сьогодні з вами з нагоди саміту "двадцятки". Зокрема, це стосується ситуації в Сирії, ми бачили, що після дуже корисної зустрічі в Стамбулі ситуація змінилася. Це також стосується ситуації в Україні, особливо з урахуванням подій останніх кількох днів", - заявив Емануель Макрон в ході двосторонньої розмови з Володимиром Путіним, повідомляє телеграм-канал 360TV.

Президент Франції додав, що хотів би обговорити з Путіним виконання мінських угод, питання кібербезпеки, а також загальний рівень архітектури безпеки в Європі.

20:11 — Президент США Дональд Трамп перед переговорами з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе заявив, що скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним через агресію РФ проти ВМС України в Чорному морі. При цьому Трамп заявив, що не знає, чи вийде у нього "обмінятися люб'язностями" з Путіним на саміті.

19:20 — Сейсмологи зафіксувализемлетрус магнітудою в 3,8, епіцентр якого знаходився всього в 33 км від Буенос-Айреса.

19:10 — Канцлер Німеччини Ангела Меркель спізнилася на відкриття. Її літак по дорозі на саміт був змушений здійснити незаплановану посадку. У результаті канцлер прилетіла в Аргентину звичайним рейсом, де її сфотографували пасажири.

В Аргентині почався саміт G20: усі подробиціПоділитися
зображенням
19:05 — Дипломати країн G20 провели важкі переговори навколо фінальної заяви для саміту в Буенос-Айресі, зіткнувшись з можливістю завершення саміту без спільної заяви. Як повідомляє Associated Press з посиланням на два джерела серед європейських дипломатів, найбільші складності викликали формулювання, що стосуються Паризької угоди по клімату і Світової організації торгівлі.

18:40 — Володимир Путін здивував поведінкою на саміті. Так, він не привітався з Дональдом Трампом, вдаючи, що його не помічає, при цьому дуже емоційно привітав Мухаммеда ібн Салман Аль-Сауда.
18:19 — Під час розмови президент Франції Еммануель Макрон заявив принцу Саудівської Аравії Мухаммеду бен Сальману Аль Сауда, що європейські країни будуть наполягати на залученні міжнародних експертів до розслідування вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

В Аргентині почався саміт G20: усі подробиці

18:18 — Президент Росії Володимир Путін коротко поспілкувався з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте, перед засіданням G20

В Аргентині почався саміт G20: усі подробиці

18:07 — Трамп під час промови аргентинського колеги Маурісіо Макрі викинув приймач для синхронного перекладу на підлогу.

17:57 — Президент США Дональд Трамп заявив, що підписав із Канадою і Мексикою першу угоду на саміті G20, яка стала однією з найбільших торгових угод для Америки.

Як повідомляв OBOZREVATEL, ще до початку саміту G20 почалися різні проблеми. Канцлер Німеччини Ангела Меркель не змогла долетіти на своєму літаку, тому що у нього стався збій у деяких електронних системах.

Також виник скандал на грунті зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна. Спочатку її було призначено, потім американський лідер скасував її. Президент України Петро Порошенко заявив з цього приводу, що Путін перебуває в ізоляції.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей до зустрічі заявила, що Лондон наполягатиме на посиленні санкцій проти Росії у відповідь на агресію проти українських кораблів у Керченській протоці.

Джерело

Читайте також