"Валіза, вокзал, Росія!": у Харкові на засіданні міськради сталися відразу дві бійки

24 лютого 2021 р. 21:02

Сьогодні 24 лютого, на засіданні Харківської міськради відбулися відразу два конфлікти між депутатами. Про повідомляє УНН з посиланням на відео із соціальних мереж.

УНН

У центрі першого скандалу опинився депутат від "Опозиційною платформи - За життя" Андрій Лесик. Він виступав з трибуни російською мовою і відмовився переходити на українську.

Депутати відреагували на ці слова криками "ганьба". Сварку намагався зупинити в.о. мера Ігор Терехов. Однак Лесик продовжив свій виступ російською, заявивши:

"Кілька років тому в країні стався збройний переворот, і при цьому ніхто за це не покараний".

Після цих слів депутати від "Європейської солідарності" виштовхали його з-за трибуни і заблокували її, скандуючи "Валіза, вокзал, Росія!".

Друга бійка почалася після того, як члени фракції Партії Шарія почали розгортати перед трибуною банер з написом "Ні політичним репресіям". У ній взяли участь не тільки депутати, а й представники націоналістичних організацій - "Фрайкора" і "Національного корпусу".

В.о. мера Харкова Ігор Терехов закликав поліцію втрутитися, а учасників конфлікту змусили розійтися.

За повідомленням пресслужби поліції Харківської області, нині "встановлюються обставини конфліктних ситуацій, що виникли сьогодні під час сесії Харківської міськради".

За фактом бійки між групою чоловіків слідчі відкрили кримінальне провадження.

 

Читайте також