Відео. "Я перша його підпишу": Тимошенко своєю заявою підняла на вуха погоджувальну раду

03 вересня 2018 р. 18:59

Юлія Тимошенко заявила, що з огляду на те, що «президентська кампанія вже на марші, пропонуємо три речі».

Так, перша ініціатива стосується незмінності курсу європейського та євроатлантичного вибору України та відновлення територіальної цілісності і суверенітету країни.

«І ми пропонуємо, щоб всі лідери фракцій, кандидати у президенти… підписали цей Меморандум. Я перша його підпишу і звернуся до кожного, де чітко визначено незмінність курсу на європейську інтеграцію, інтеграцію в НАТО, де чітко визначено, що Крим і Донбас – це українські території, які мають бути повернуті. Де чітко визначено, що війна – це війна, а не АТО…, визначені питання, пов‘язані з національною стратегією України», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідерка «Батьківщини» нагадала, що законопроект про денонсацію дружби з країною-агресором було внесли до ВРУ ще 2015 року, його потрібно лише поставити на голосування і підтримати.

Юлія Тимошенко вважає дев’яту сесію ВРУ небезпечною, оскільки є ризик втратити стратегічну державну власність через угоди про концесію, а також ризик розпродажу української землі: «Українські привладні щури з пустими руками з корабля не біжать – вони беруть з собою обшивку і весь скарб із корабля».

Тимошенко попередила, що кожен лобістський законопроект будуть публічно оголошувати. Також вона пропонує відправити ряд у відставку у разі прийняття рішення про зростання тарифів на газ.

Джерело

 

Читайте також