ВІЙСЬКОВІ НАВЧАННЯ ПІД НАГЛЯДОМ НАЄВА НА ЛУГАНЩИНІ: ЯК БІЙЦІ ООС УПОРАЛИСЯ З ПОСТАВЛЕНИМИ ЗАВДАННЯМИ

27 серпня 2018 р. 21:19

Командувач Обєднаних сил запевнив, що за потреби українські танки можуть повернутися на передову

Масштабні навчання на Луганщині. Об'єднані сили відпрацьовують дії у разі можливого наступу противника. Вистояти, втримати, а у разі втрати, повернути території, за допомогою важких калібрів. Боєготовність перевіряв особисто командувач Об'єднаних сил. Репортаж Вікторії Ковальової.

За легендою навчань ворог іде у наступ. За підтримки артилерії намагається відтіснити з позицій мотопіхотну роту Збройних сил. Під час зіткнення, за сценарієм, підбита бойова розвідувальна машина і є поранений.

"Ми, насамперед, його витягуємо. Потім вже оглядаємо. Поки швидка їде надаємо допомогу", – пояснює військовослужбовець ЗСУ Юрій.

Після евакуації пораненого армійці намагаються вивезти й військову техніку.

Українські армійці відпрацьовують і дії у разі втрати своїх позицій. Підрозділ змушений відступити.

"Відійшли. Зайняли відсічні позиції. Після того, було застосовано резерв. Перший раз резерв застосовувався, щоб зупинити. Наступ противника був зупинений. Потім командир застосував на лівому фланзі протитанковий резерв", – повідомив командувач ООС Сергій Наєв, який також був присутній на навчаннях.

Об’єднані сили підтягують резервні підрозділи для відбиття наступу. До бою йдуть танки.

У танковому екіпажі Михайло – навідник. На фронті вже 3-й рік, проте не брав участі в боях на сході. Його Т-72, калібром 125 міліметрів, Мінськими угодами заборонений. Проте танкісти запевняють, за наказом швидко повернуться на передову.

"Танки можуть повернутися на передову у разі виникнення такої загрози. Як тільки противник розпочне свої наміри щодо наступу, відразу отримують цю команду і танки повернуться", – пояснив Наєв.

"Завжди в очікуванні. І завжди допоможемо в будь-якій ситуації. День чи ніч. Ми завжди напоготові. Так що хай там не переживають. Все буде нормально", – запевнив боєць Михайло.

За легендою навчань ворог відступив. Мотопіхотна рота поновила свої позиції.

"Ми знаємо свою справу! І ми знаємо, що робити! За свою країну!", – каже армієць Юрій.

"Вже хочеться погуляти по Луганську звільненому просто в спокійній обстановці. Нічого не стримує! Ми готові! Тільки команда вперед, і ми підемо і за Луганськ", – запевняє боєць Віталій.

Такі навчання відбуватимуться і в інших підрозділах Об’єднаних сил.

Джерело

Читайте також