Випливають нові, цікаві деталі! Bellingcat знайшов у діяльності ГРУшників із Солсбері український слід

21 вересня 2018 р. 12:29

Фігурант справи про отруєння в Солсбері, співробітник ГРУ РФ Олександр Петров перебував у Нідерландах в дні проведення там референдуму про асоціацію України з Євросоюзом.

Ідеться про події 2016 року, коли саме підсумки голосування в Нідерландах загальмували процес реалізації договору про асоціацію. Такі нові дані розслідування оприлюднили Bellingcat і The Insider - пише ГазетаЮА

"Це питання було настільки болючим для Кремля, що Москва, крім звичайних засобів - хакерські атаки, вкидання фейкових новин - провела цілу спецоперацію. На території Голландії від імені "українських біженців" кілька росіян провели кампанію проти асоціації з Україною. При цьому вони поширювали фейкове відео з погрозами нібито від батальйону "Азов". Відео це було створено знаменитою фабрикою тролів Євгена Пригожина", - пише The Insider.

Дослідники звертають увагу на те, що саме в ці дні Амстердам вирішив відвідати Олександр Петров.

Прокуратура Великої Британії назвала імена росіян, яких підозрюють в отруєнні нервово-паралітичною речовиною "Новачок" колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в березні цього року. Зловмисників звати Олександр Петров і Руслан Боширов. Обоє є громадянами РФ. Прибули до Британії за день до вчинення злочину.

Читайте також