Волинь. Вперше за 15 років у районній лікарні зробили неймовірне диво. Звучить фантастично, але це відбулося

26 грудня 2019 р. 19:17

У ковельській лікарні спільно з бригадою кардіологів з Київського інституту серця, провели трансплантацію серця. 

Пацієнта привезли з Києва, оскільки неможливо було доставити донорське серце до столиці.

Ковельське МТМО стало першим за останні 20 років в Україні, хто отримав ліцензію з трансплантології та першим за останні 15 років, які провели провели трансплантацію серця та першим за 2 роки закладом, де провели трансплантацію трупної донорської нирки.

Перша трансплантацію нирки в Ковелі провели 15 листопада від родинного донора, а вже за місяць, 16 грудня відбулася перша трансплантація трупної нирки.

Через тиждень у Ковелі провели трансплантацію серця.

“Трансплантація серця. Після 15-річної перерви ми зробили це. Спільна бригада Інституту Серця і Ковельської лікарні. Для когось Різдво стало справді другим народженням”, – йдеться у дописі Заслуженого лікаря України Бориса Тодурова, який на чолі з київськими хірургами брав участь в операції.

Відомо, що пацієнта везли з Києва, оскільки неможливо було привезти донорське серце. “Мультиорганний забір там провели напередодні увечері. Вилучили дві нирки і серце. Його пересадив Борис Тодуров, який з командою прибув з Києва і працював разом з ковельськими лікарями. Там же трансплантували і одну нирку, іншу відправили до столичного Інституту Шалімова, де під ранок теж проведи операцію.”, – повідомила Голова ГО “Всеукраїнська платформа донорства IDonor” Ірина Заславець.

Це була доба, дочекатися якої я мріяла понад три роки, відколи побувала в Індії на трансплантації серця!

Вперше за останні 15 років наші лікарі трансплантували серце. Звучить фантастично, але це відбулося у звичайній районній лікарні на Волині – у місті Ковель Ковельське МТМО. І я мала щастя це бачити.

Мультиорганний забір там провели напередодні увечері. Вилучили дві нирки і серце. Його пересадив Борис Тодуров, який з командою прибув з Києва і працював разом з ковельськими лікарями. Там же трансплантували і одну нирку, іншу відправили до столичного Інституту Шалімова, де під ранок теж проведи операцію.
 
Що ж до Ковеля… Шалену енергетику і синергію, яка панувала в операційних, неможливо описати словами. Це була злагоджена робота професіоналів, незалежно від закладу, який вони представляли. Без конкуренції. Лише з бажанням врятувати життя і довести всім скептикам, що на шляху до великої мети – не існує перешкод, яких не можна здолати.

Oleg Samchuk, Юліан Голик, Роман Домашич вам це вдалося! Вітаю всю команду! Вірю, що далі буде лише більше
Borys Todurov, Гаврил Ковтун, Антон Шпачук, ви як завжди показали найвищий рівень! В операційній на вас дивилися затамувавши подих

Повертаюся до Києва з думкою – як же важливо в житті зустрічати «своїх» людей

За матерыалами сторінки Ірини  Заславець.

Читайте також