З наступного місяця можна обмінювати паспорт на ID-картку

04 жовтня 2018 р. 15:29

Обов'язкова заміна документів законодавством не передбачена, відповідно до закону всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їхньої дії

Уже з наступного місяця громадяни України можуть обміняти власні паспорти на ID-карти. Про це повідомляє прес-служба ДМСУ.

"З 1 листопада 2018 року громадяни України матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням у будь-який час", - зазначено в повідомленні.

Також повідомляється, що обов'язкова заміна документів законодавством не передбачена, відповідно до закону всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їхньої дії.

Вартість оформлення та обмін паспорта громадянина України у формі ID-карти (крім оформлення паспорта громадянина вперше) за 20 робочих днів становить 87 грн, за 10 днів – 174 грн. Вартість оформлення паспорта для виїзду за кордон за 20 днів становить 253 гривні, від 3 до 7 днів – 506 грн.

Вартість оформлення проїзного документа біженця, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідка на проживання і проїзного документа особи, якій надано додатковий захист, у термін протягом 15 робочих днів складе 156,46 грн.

Джерело

Читайте також