Зайцева зробила це 29 разів: обличчя підсудної видало її з потрохами

31 липня 2018 р. 21:11

Зайцева три десятки разів залишала територію СІЗО

Юрист-кримінолог Ганна Маляр прокоментувала справу Зайцевої і наголосила на тому, що вона знову обростає новими фактами.

Для прикладу, зявилась інформація, що вона 29 разів залишала територію ізолятора. Може здатися, що вона виходила гуляти, але адвокати пояснюють, що підозрювану забирали у судових справах.

"Я би хотіла, щоб адміністрація СІЗО або спростувала наші здогадки, або провела внутрішнє розслідування і покарала винних, тому що ті зміни у зовнішності Зайцевої, які відбулися, наводять на думку, що, можливо, був доступ фахівців. Тому що самостійно це зробити неможливо. Або була можливість вийти.

Це незаконно, тому що є режим тримання, яким встановлюється законом і самою установою, де тримають людей під слідством. Чому людину не випускають із СІЗО? Для того, щоб вона свідкам не передала якусь інформацію і не заважала слідству", - наголосила юрист.

Якщо керівники ізолятора незаконно відпускали Зайцеву – потрібно провести розслідування, щоб довести факт правопорушення і притягнути до дисциплінарної відповідальності осіб, які це допустили.

Джерело

Читайте також