Зеленський зламав всі передвиборні сценарії: політолог розповів про його шанси на перемогу

16 лютого 2019 р. 11:02

Лідерство Зеленського - далеко не сюрприз

Згідно з даними останнього опитування від Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), Володимир Зеленський повинен потрапити у другий тур президентських виборів за результатами голосування 31 березня.

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці в Facebook політолог Петро Олещук, передає "ХВИЛЯ".
"Схоже, що другий тур президентських виборів не обійдеться без Зеленського. Звичайно, його конкуренти не будуть витрачати часу. Що ще важливо в цих даних: Зеленський – лідер "другого вибору", тобто у нього є електоральний потенціал для "перетягування" голосів, чим більшість його конкурентів похвалитися не може".
Петро Олещук

Політолог вважає, що лідерство Зеленського - далеко не сюрприз, так як його участь у кампанії наклалася на протестні настрої електорату. Зараз майже кожна четверта людина вважає головним завданням виборів привести до влади нове покоління політиків, не пов'язаних з нинішньою системою.


"Очевидно, що Зеленський "рвонув", і це емпіричний факт, з яким треба жити. Він не просто закріпився на першому місці, але і збільшив свій відрив від найближчих суперників".
підкреслив аналітик
Крім того, Олещук зазначив, що конкуренти не в силах протистояти Зеленському.

""Відмахуватися" від нього вже не можна. Ті методи, які застосовувалися його опонентами проти нього на перших етапах, – провалилися. Звичайна методологія компромату тут не працює, а, отже, технологам провідних гравців доводиться "перевзуватися" буквально на льоту".
Петро Олещук

"Очевидно, що втратили актуальність всі попередні сценарії виборів. Ні "захід проти сходу", ні "патріоти проти "руки Кремля", очевидно, не спрацювали. Гасло "Або я, або Путін" викликало тільки хвилю злої іронії".
резюмував політолог
Як повідомляв "Знай.uа", свою передвиборну програму показав кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський, який охрестив її за очі "Країна мрій".  Пише - znaj.ua

Читайте також