Змінити оператора та зберегти номер: українцям розповіли, коли запрацює послуга

27 червня 2018 р. 20:54

Нова послуга повинна бути запущена в комерційну експлуатацію 1 травня 2019 року

Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації визначила дату запуску послуги по збереженню мобільного номера абонента при зміні оператора зв'язку (MNP).

Як сказано в повідомленні відомства, рішення було прийнято під час наради за участю голови Української асоціації операторів зв'язку уповноважених представників операторів рухомого (мобільного) зв'язку та державного підприємства "Український державний центр радіочастот" (Адміністратор централізованої бази даних перенесених номерів).

Згідно зі схваленим планом заходів, нова послуга повинна бути запущена в комерційну експлуатацію 1 травня 2019 року. З початку квітня почнуться її тести в мережах операторів.

Як відомо, послуга перенесення мобільного номера (MNP) протягом останніх 20 років була запущена в Нідерландах, Великобританії та Гонконгу, а також у багатьох інших розвинених країнах.

Крім того за попередньою інформацією перенесення номера між українськими операторами мобільного зв'язку відбуватиметься не довше трьох робочих днів, а вартість послуги повинна бути невелика.

Зокрема, для того щоб скористатись послугою потрібно буде надавати свої дані і проходити ідентифікацію особистості. При перенесенні абонент залишатиметься без мобільного зв'язку не більше трьох годин.

Разом з тим варто зазначити, що послугу перенесення мобільного номера (MNP) протягом останніх 20 років було запущено в Нідерландах, Великобританії та Гонконгу, а також у багатьох інших розвинених країнах.

Джерело

Читайте також