"Зробити усе можливе й неможливе, але перемогти": в Україні відзначають День сил спецоперацій ЗСУ

29 липня 2018 р. 12:20

Підрозділ був створений у 2016 році і значно розширив можливості ЗСУ у протистоянні Росії-агресору

Елітний підрозділ ЗСУ Сили Спеціальних операцій відзначає другу річницю від дня створення. Із професійним святом спецпризначенців привітав Президент, міністр оборони та командувач об'єднаних сил. Про це інформує прес-служба профільного міністерства у Facebook.

"Ви – гордість нашої країни, сила Українського війська та гідні продовжувачі його славетних традицій. У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю воїнів, які віддали своє життя за мирне майбутнє України. Вічна їм слава!.. Переконаний, що ви й надалі надійно стоятимете на варті незалежності та територіальної цілісності України. Слава Силам спеціальних операцій Збройних Сил України! Слава Україні!" – написав Президент України Петро Порошенко.

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко написав:

"У боротьбі з агресором українці володіють однією секретною зброєю – у нас немає альтернативи окрім перемоги. Адже, ми боремося на своїй землі, за свою Україну і майбутнє наших нащадків! Ми повинні зробити усе можливе і неможливе, але перемогти. Це те, заради чого ми служимо і б'ємося! Ми не зупинимося на цьому шляху до тих пір поки живемо!".

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав командування та особовий склад Сил спеціальних операцій ЗСУ з професійним святом. Про це повідомляє Урядовий портал.

"Попри те, що Сили спеціальних операцій є наймолодшим підрозділом Збройних сил, їх військова служба не проходить непоміченою в очах суспільства. Бійці Сил спеціальних операцій демонструють стійкість, відвагу і високий професіоналізм у боротьбі з незаконними російсько-терористичними угрупуваннями, які окупували український Донбаc", - відзначив Гройсман.

Глава уряду висловив подяку усім бійцям Сил спеціальних операцій ЗСУ за високий професіоналізм, відвагу і службу та побажав військовим міцного здоров'я, професійного зростання, добробуту, миру і злагоди в особистому житті.

Сили спеціальних операцій – один з найбільш підготовлених та боєздатних в українському війську. Головне їхнє завдання – ведення бойових дій непрямими методами. Саме такі підрозділи вважаються найефективнішими в умовах "гібридних" війн сучасності. Підрозділ створений у 2016 році значно розширив рівень можливостей Збройних Сил України у протистоянні російському агресору. Із початку бойових дій на сході українські воїни спеціального призначення виконали сотні бойових завдань. Евакуйовували збитих пілотів з непідконтрольних територій, зачищали визволені від терористів міста, брали безпосередню участь в деблокуванні та обороні донецького аеропорту. Нині бійці ССО виконують бойові завданні із використанням безпілотних апаратів з використанням новітнього озброєння та військової техніки.

Джерело

Читайте також