ЗСУ вперше почали застосовувати турецькі ударні дрони Bayraktar (відео)

05 липня 2020 р. 11:11

Не пройшло і півтора року, як командування ЗСУ вирішило випробувати поставленні Туреччиною дрони. Нагадаємо, що Bayraktar TB2 Торуччина передала Україні ще в січні 2019 року (12 одиниць). Проте вони гордо захищають Хмельницьку область, а не допомагають українським військовим дотримуватись Мінських угод, хоча російські танки та БТР-и чи не щодня обстрілюють наші позиції.  

Під час масштабних навчань у Рівненській області українською армією здійснено перше застосування турецького ударного безпілотного літального апарату Bayraktar TB2 для знищення умовного противника.

Під час навчань турецька безпілотник був використаний для розвідки позицій "противника", після чого завдав високоточний удар по цілі. Відео використання Bayraktar TB2 на навчаннях ЗСУ опубліковано в Інтернеті.

Під час цих навчань також були використані інші нові і модернізовані зразки озброєння. Включаючи автоматизовані системи управління військами, які дозволяють значно зменшити час від виявлення цілі до її знищення, а також значно підвищити бойову ефективність підрозділів.

Для ураження цілі ударним дроном українські військові використовували плануюче бомбу з лазерним наведенням MAM-L, з дальністю ураження до 8 км і точністю наведення до 1 м.

Читайте також