Новий глава Одеської митниці Пудрик, проти якого виступив Саакашвілі, є зятем довіреної особи Єрмака, — Бутусов

28 серпня 2020 р. 17:26

Новий глава Одеської митниці Денис Пудрик, який за Януковича очолював Кримську митницю, був призначений з подачі глави Офісу Президента Андрія Єрмака, про що сам президент має знати.

Про це йдеться в статті головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова.

Бутусов зазначає, що призначення Пудрика обурило голову виконкому Нацради реформ Міхеіла Саакашвілі, який написав: «Скільки можна ходити по колу, пропонуючи одних і тих самих старих «професіоналів» і поглиблюючи коло корупції.

Скільки можна жерти власний національний організм і займатися самознищенням?»

«От тільки Міхеіл Ніколозович забув написати, кому саме він це питання адресує, мабуть, ще не розібрався, з якими саме баригами йому доводиться мати справу в цьому випадку. І я вирішив допомогти йому розібратися, щоб питання було адресним, а відповідь — від того, хто саме домігся призначення Пудрика.

Денис Пудрик — вельми досвідчений митник, який протягом багатьох років керував різними митницями, і поки він жив на одну зарплату, його сім’я придбала квартири в Києві, Туреччині, Криму, Донецьку, ділянки землі, будинок під Києвом, дорогі машини, колекційний годинник, ну все як годиться митним генералам, рахуйте самі. Пудрика люстрували 2015-го, але в березні 2020-го, за Зеленського, він отримав рішення суду про поновлення на посаді та ще й компенсацію від держави, на додаток до своїх статків», — пише Бутусов.

Він зазначає, що причина такого повороту в кар’єрі Пудрика — його дружина Наталя.

«Це дочка Сергія Куніцина — колишнього депутата Блоку Петра Порошенка, який у березні 2020-го очолив Консультативну раду у справах ветеранів при Зеленському», — зазначає головний редактор Цензор.НЕТ, додаючи, що покликав його до Офісу Президента його голова Андрій Єрмак.

«І саме в березні 20-го Пудрик раптово виграв суд з люстрації, так ось збіглося з призначенням тестя в ОП, ще й 600 тисяч отримав. Тож митні ворота країни віддали довіреній особі Єрмака, що очолює раду при президенті.

Навряд чи президент Зеленський не в курсі хто призначив і кого саме призначили на найбільшу митницю, адже Саакашвілі насамперед просив призначити на одеську митницю його людей, як це було в 2015-му. Так що тут такий випадок, коли сказати «я не знав» скомпрометує президента куди більше, ніж пояснювати, чому знав і погодився з призначенням.

Отже, підказую Міхеілу Саакашвілі — на наступній Нацраді реформ глава виконкому без будь-яких сумнівів має поставити своє запитання тим, хто призначив Пудрика «поглиблювати коло корупції» і «пожирати власний національний організм» — главі Офісу Президента Єрмаку і президенту Зеленському. Конкретно, чітко, нехай президент чесно відповість на це пряме звинувачення в корупції від власної Нацради реформ, віримо, що Міхеіл Ніколозович не дозволить від свого питання ухилитися. Нацрада з регламентом має збиратися раз на місяць, а з моменту засідання 30 червня минуло вже два місяці, тож чекаємо якнайшвидшого засідання — і жодної пощади баригам!» — резюмує Бутусов.

Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3216091

Читайте також