Олег Сенцов: Стосовно розслідування Шеремета. Ми маємо два варіанти. Другий варіант ще гірший

14 грудня 2019 р. 13:52

На своїй сторінці в Фейсбук Олег Сенцов зробив допис. Публікуємо мовою оригіналу. Орфографію та синтаксис збережено :

Стосовно розслідування вб*вства Павла Шеремета. Ми маємо два варіанти: або це дійсно справа рук цих п’ятьох підозрюваних і це справжній жах, або хтось хоче утриматися на своїй посаді будь-якою ціной, дискредитувавши при цьому атошників і волонтерів. Другий варіант ще гірший, тому що це зрада. Я не знаю де правда, але хочу ії дізнатися, як і усі громадяни України. Надія на справедливий суд та нові, однозначні докази, і на громадське суспільство, яке не допустить несправедливості.

Нагадаємо

У Києві суд виніс рішення, щодо утримання Андрія Антоненка під арештом на два місяці. 

14 грудня в Печерському районному суді оголосили рішення про ув’язнення головного підозрюваного в убивстві Шеремета Андрія Антоненка на два місяці. Про це повідомило видання «РБК- Украина».

За декілька годин до цього запобіжний захід судді обрали для ще однієї підозрюваної у справі про убивство журналіста Шеремета. Хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко також будуть тримати під вартою 60 днів.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про те, що у вб*встві Шеремета звинуватили учасника АТО та волонтерку.

Музиканта Андрія Антоненка звинуватили у причетності до вбивства на основі принту на одязі.

Про це заявили під час під час термінового брифінгу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

За словами представника поліції під час розслідування вбивства Шеремета, правоохоронці почали відслідковувати вибухи та схожі випадки по всій території України.

Вперше особливий принт на одязі слідчі побачили на відеозйомці неподалік місця вбивства Шеремета.
 
Під час брифінгу було продемонстровано відео із жінкою та чоловіком, які в день загибелі Шеремета зняли камери спостереження на вулиці Липинського. На відео жінка фотографувала місце вибуху перед вбивством. У день вб*вства камери зафіксували рух жінки та невідомого чоловіка по вулиці Франка до будинку Шеремета. Потім вони розділилися, жінка підійшла з пакетом до автівки Шеремета, дістала з пакунку “ймовірно” вибіхувку і підклала.

Пізніше жінка знову зустрілася з чоловіком на вулиці Липинського, а відтак їх зафіксувала інша камера у сквері, де слідчі роздивилися зазначений принт. За інформацією поліції схожий принт фігурував на відео з аналогічного інциденту в іншій частині Україні і — на фотографіях у соцмережах Андрія Антоненка.


Окрім того, слідство вважає, що на Антоненка вказує специфічна хода: через перенесену операцію на нозі він шкутильгає, як і чоловік на відео в день вбивства Шеремета поблизу місця вибуху.

Як відомо,

12 грудня 2019 року було затримано музиканта Андрія Антоненка та волонтерку Юлію Кузьменко за звинуваченням у вбивства журналіста Павла Шеремета.

Пізніше стало відомо, що підозрюваних п’ятеро. Вони підозрюються у виконанні вбивства журналіста Павла Шеремета.

За версією слідства, вибухiвку під автівку Шеремета заклали дитячий кардіохірург Юлія Кузьменко та музикант і доброволець Андрій Антоненко.

Розвідку на місці злочину, за версією слідства, вела волонтерка Яна Дугарь.

У вироблені вибухівки підозрюють раніше судимого атовця Владислава Грищенка. У справі також фігурує його дружина Інна.

Також у поліції кажуть, що Кузьменко розглядала можливість викрадення дітей волонтерки Марусі Звіробій.

За матеріалами сторінки в Фейсбук Олега Сенцова

Читайте також