ПАРАФІЯ НАЙБІЛЬШОГО ХРАМУ УПЦ МП НА ЛЬВІВЩИНІ ПРИЄДНАЛАСЯ ДО ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ

23 грудня 2018 р. 19:00

На Закарпатті перша парафія приєдналася до Православної церкви України. Епіфаній розповів, скільки парафій має Православна Церква України Парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви (Львівська область) вийшла з УПЦ Московського Патріархату і перейшла до Православної Церкви України.

 

Про таке повідомив настоятель храму, керівник прес-служби Львівської єпархії колишньої УПЦ МП архімандрит Маркіан Каюмов у себе на Facebook.

"22 грудня парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви приєдналася до Помісної автокефальної Православної Церкви України. Це рішення було прийняте на засіданні Парафіяльної ради на чолі з настоятелем храму", – зазначив Маркіан Каюмов.

З таким рішенням парафіян уже привітав митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій Рудюк. "Щиросердечно вітаю православних жовківчан – парафіян храму Св. Первов. Апп. Петра і Павла м. Жовква на чолі з настоятелем о. архимандритом Маркіаном (Каюмовим) з тим, що вони вчинили мужній крок і перейшли в юрисдикцію Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України, змінивши свою приналежність з МП до Єдиної помісної Православної Церкви України", – зазначив митрополит Димитрій у Facebook. Зауважимо, що парафія Жовкви першою на Львівщині перейшла під крило Православної Церкви України.

Джерело

Читайте також