“Пишаюся хлопцями”, – Симоньян похвалила Петрова і Боширова за вибухи складів в Чехії

20 квітня 2021 р. 21:33

Один з найбільших медіаменеджерів Росії, особа кремлівської пропаганди Маргарита Симоньян похвалила ГРУ РФ за вибухи складів з боєприпасами в Чехії.

Скандальний текст вона оприлюднила 20 квітня на особистому каналі в Telegram

Симоньян намагається переконати, що ГРУ РФ діяло правильно, підірвавши склади з боєприпасами в чеській Врбетіце в 2014 році.

“У них на приватному складі без пригляду кримінальні особистості зберігали зброю в обсягах, здатних забезпечити багаторічну громадянську війну в середній європейській державі”, – написала головний редактор Russia Today.

Ймовірно, під “європейською державою” вона мала на увазі Україну. За версією ЗМІ, нібито саме для українських силовиків повинні були закупити зброю, яка зберігалася на підірваних складах. Крім того, підконтрольні Кремлю ЗМІ РФ люблять називати “громадянською війною” напад армії РФ на український Донбас.

“Прийшли Боширов і Петров (співробітники ГРУ РФ Чепіга і Мишкін – ред.) І підірвали цей склад до тарганів собачих … Якщо це так, то я пишаюся знайомством з цими відважними хлопцями, лицарями світового спокою і правопорядку”, – написала Симоньян.

Варто відзначити, що при вибухах складів у Врбетіце в 2014 році загинуло двоє людей. Проте влада Чехії не стали кваліфікувати інцидент як “теракт”.

Однак міжнародний скандал вибухнув дуже серйозний. Прага вже вислала з країни 18 співробітників посольства РФ з їх сім’ями. Чехи запевняють, що це були шпигуни РФ під прикриттям.

За матеріалами dialog.ua

Читайте також