"Потрібно втратити страх і забути про комерцію": Зеленський закликав Захід до жорстких санкцій проти Росії

07 березня 2022 р. 13:03

Україна закликає міжнародних партнерів посилити санкції проти Росії, оскільки Кремль не припиняє атак на території України. Йдеться про відмову від російського експорту, зокрема нафти та нафтопродуктів, а також блокування імпорту в країну-агресора.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення 7 березня. Глава держави уточнив, що перебуває у постійному діалозі з партнерами України.

"Наші тези в розмовах із партнерами абсолютно логічні... Якщо вторгнення триває, Росія не відмовилася від своїх планів проти України, отже, потрібен новий санкційний пакет. Нові санкційні кроки проти війни і заради миру", – заявив Зеленський.

За його словами, вже зараз міжнародне співтовариство має діяти ще рішучіше. А захист бізнес-інтересів, на думку Зеленського, необхідно відкласти на потім.

"Коли хтось втрачає розум, треба втратити страх і забути про комерцію. Треба захищатися. Треба бути моральними. І державам, і компаніям. Треба боротися проти нелюдської сили, яка хоче зруйнувати саму людяність. Успіх української армії, свобода українського народу, принциповість міжнародних санкцій – ось шлях до миру", – сказав Зеленський.

Він перерахував заходи, на яких наполягає Україна:

  • Бойкот російського експорту. Зокрема, відмова від нафти та нафтопродуктів із Росії.

"Це можна називати ембарго. А можна просто мораллю – коли відмовляєшся давати гроші терористу", – пояснив Зеленський.

  • Бойкот імпорту в Росію.

"Якщо вони не хочуть дотримуватись цивілізованих правил, то не повинні отримувати і товарів та послуг від цивілізації. Нехай війна їх нагодує", – наголосив президент.

Дорогі українці, наші військові дають гідну відсіч ворогові по всій території нашої України! Ми маємо підтримку від партнерів, а росію душать санкції. Зберігаємо спокій, підтримуємо та допомагаємо один одному. Віримо у ЗСУ!

Читайте також