Повернуть Україні! Венедіктова зробила карколомну заяву – усі цього чекають!

27 лютого 2021 р. 18:32

Україна поверне більшу частину від 5,5 млрд доларів, котрі, як підозрюють силовики, вивели з ПриватБанку.

Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедиктова в ефірі “Свободи слова Савіка Шутсера”.

За її словами, всього почали 30 тис. проваджень щодо ПриватБанку, 20 тис. проваджень закрили. На запитання про те, чи вдастся повернути виведені гроші, генпрокурорка відповіла: “Можливо, насправді це буде не так швидко, як нам усім цього хочеться, можливо, це буде не вся сума, яку ми визначаємо – 5,5 млрд, – але велика частина повернеться. Можливо, потім через компенсації в господарських та цивільних судах ми повернемо й інше, з компенсацією державою”.

Водночас в Офісі генерального прокурора України зараз не готують жодних інших підозр у справі ПриватБанку. Вона сказала, що висунення підозри й призначення експертизи колишньому першому заступнику глави правління ПриватБанку Володимиру Яценку було пов’язано з певним ризиком.

Також Венедіктова визнала, що хтось попередив підозрюваного у привласненні майна експершого заступника голови правління ПриватБанку Володимира Яценка про затримання, тому вона швидко підписала підозру.

«ТЕ, ЩО ВИТОК СТАВСЯ – ЦЕ ФАКТ, І Я ВАМ ХОЧУ СКАЗАТИ, ЯК ЛЮДИНА, ЯКА 11 МІСЯЦІВ У ПРОКУРАТУРІ, ТАК, ЯК ІНФОРМАЦІЯ РОЗПОВСЮДЖУЄТЬСЯ В ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНАХ, Я ДУМАЮ, ЩО ВОНА НЕ РОЗПОВСЮДЖУЄТЬСЯ НІДЕ. ТОМУ, ЧИ ЗНАЛИ МИ, ЩО МОЖЕ БУТИ ВИТОК – ТАК, ЗВИЧАЙНО, ЗНАЛИ. ТОМУ В «КАПСУЛІ» ТРИМАЛОСЬ ВСЕ. ЧОМУ Я ШВИДКО ПІДПИСАЛА ПІДОЗРУ, ТОМУ ЩО КОЛИ ВЖЕ ІНФОРМАЦІЮ ЗНАЮТЬ БІЛЬШЕ, НІЖ ДОВІРЕНА КІЛЬКІСТЬ ОСІБ, ЩО ЦИМ ЗАЙМАЛИСЯ, ДІЙСНО ТАКЕ МОЖЕ СТАТИСЯ», – СКАЗАЛА ВЕНЕДІКТОВА.

Джерело

Читайте також