Температурні рекорди та різкі перепади: українцям порадили готуватися до удару, все зміниться вже до вечора

18 січня 2019 р. 15:08

Українцям порадили, як підготуватися до різких температурних перепадів


П'ятниця, 18 січня, поб'є черговий температурний рекорд. За словами синоптиків, цей день стане найтеплішим за останні дні в Україні. Однак радіти довго не будемо, вже на вихідних на українців чекає справжня зима з лютими морозами.

Про це повідомляє співробітник метеоцентру Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.


"Завтрашня п'ятниця буде найтеплішою перед прийдешнім похолоданням. Всі виходьте грітися. 18 січня протягом дня температура повітря повсюдно +1...+5 градусів, на півдні +4...+7 градусів. Хіба що в Сумській і Харківській областях місцями 0...-2 морозу. Звичайно, уночі та увечері буде прохолодніше, -1... -2 градуси, на заході все одно найближчої вночі 0...+2 градуси. Все ж зима", - розповіла синоптик.

У п'ятницю жителям західних областей слід готуватися до нових снігопадів, на решті території країни буде сухо. Проте на  півночі України до вечора ситуація зміниться, також піде сніг.

"У центральних областях і на півдні буде переважати суха погода", - додала синоптик.
У столиці 18 січня, за словами Діденко, буде без опадів, а вдень стовпчики термометрів триматимуться вище нуля. Вночі невеликі морози до -2 градусів.

А от на Водохреще в суботу, 19 січня, в Україні почнуться морози. Діденко  дала поради, як українцям підготуватися до різких стрибків температури.


"На Хрещення почнеться похолодання. Скрізь запанують морози, крім Криму та Приазов'я. Але і туди поступово дійдуть "мінуси". Тому завтра добре грійтеся, тому що морозний період, за прогнозами, заходить надовго.Підготуйте подвійні-потрійні шари одягу, відповідне взуття, якщо є акція - купуйте ще один обігрівач, раптом кому треба, шкарпетки в орнаментах товстелезні, подаровані на свята і які часом лежать роками в комоді, як раз знадобляться, купите термобілизну, зробіть запас антифризу, відставте від холодних вікон ніжні квіти", - порекомендувала Діденко.

Джерело

Читайте також