Томос для України: УПЦ МП готує жорсткі заходи

26 червня 2018 р. 22:50

На випадок негативного для Москви рішення по Українській Помісній Православній Церкві (УППЦ) вже опрацьовуються питання щодо створення загонів "самооборони", які будуть розміщуватися на території церков і монастирів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор "Інформаційного опору", нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук. Також, за його словами, УПЦ МП готують групи провокаторів, які будуть діяти з радикально "патріотичних" позицій, для здійснення провокацій та нападів на об'єкти і представників УПЦ МП.

"Крім того, за наявною інформацією, для досягнення своїх стратегічних цілей щодо недопущення отримання православною церквою України автокефалії, Москва готова здійснити будь-які заходи - від залякування до фізичного впливу на представників Помісних православних церков, які готові підтримати цю ініціативу", - зазначає Тимчук.

Так, наприклад, в зв'язку з тим, що серед вищого духовенства РПЦ вже поширюється інформація про те, що, в разі і подальшої підтримки Патріархом всієї Грузії Ілією II процесу надання автокефалії православної церкви України, "його стан здоров'я може різко погіршитися".

"У той же час, главі Сербської Православної Церкви Патріарху Іринею, який 23 травня цього року в Москві отримав премію "Міжнародного фонду єдності православних народів", передано 250 тисяч доларів США під виглядом "благодійної допомоги". Також, Сербській Патріархії Москва надасть допомогу в реставрації ряду об'єктів. В обмін на ці преференції, Іриней, як вже раніше повідомляла ІС, виступив в Москві з різкою критикою Патріарха Варфоломія в ракурсі його намірів надати автокефалію УППЦ. При цьому, виступ Іринея, як глави однієї з помісних церков, використовується Москвою для тиску на інші помісні церкви російською пропагандою", - додав Тимчук.

Джерело

Читайте також