«Вашої автокефалії не буде! Боже, врятуй нашу Почаївську лавру!» Засумували за Януковичем у монастирі УПЦ МП

05 жовтня 2018 р. 18:34

Торговці у Почаївської лаври, яка знаходиться під контролем Української православної церкви МП в інтерв’ю журналістам розповіли, що у них на сьогоднішній день погана виручка, передає DW Ukrainian.

При цьому журналісти відзначають, що біля храму можна побачити не так багато людей, як лотків, в яких продається церковна атрибутика. «Ніхто нічого не купує! Як втік цей Янукович і закінчився Майдан, так і скиснула наша торгівля! », – з гіркотою розповіла продавщиця хусток.

Торговці без особливого ентузіазму спілкувалися зі ЗМІ. Один з них відзначився такою заявою: «Ми платимо податки, а ви провокацію тут хочете влаштувати зі своєю автокефалією. Чи не буде її! Ніколи! ».

За словами однієї з працівниць магазину з церковною символікою, до подій на Майдані на Почаївську лавру працювали не менше третини підприємців міста Почаїв. А зараз замовлень з лаври майже немає. «Я не проти Томосу. Але поки патріархати між собою «розборки роблять», у мене не буде заробітків. Поїду до Польщі взимку », – каже жінка.

Джерело

Читайте також