Відпочинок на травневі: аферисти "атакують" і розводять українців на гроші

20 квітня 2019 р. 11:03

Попереду травневі свята, тому багато українців вже розпочали пошук місць для невеликого відпочинку. Однак варто бути обережними. Намагаючись заощадити, можна впійматися на вудку шахраїв, втратити гроші і залишитися без відпустки.


Відпочинок на травневі: аферисти "атакують" і розводять українців на гроші

Попереду травневі свята, тому багато українців вже розпочали пошук місць для невеликого відпочинку. Однак варто бути обережними. Намагаючись заощадити, можна впійматися на вудку шахраїв, втратити гроші і залишитися без відпустки.

Також не завжди варто довіряти навіть перевіреним міжнародним сайтам. Перш ніж перерахувати гроші — уважно вивчіть фото готелю або апартаментів, а також карту. Інакше можна опинитися зовсім не там, де ви хотіли. Детальніше — у матеріалі OBOZREVATEL.

Як обдурюють посередники
Світлана Онищук вирішила поїхати до Єгипту і скористатися послугами звичайного посередника, а не агентства.

"Колега на роботі дала контакт і сказала, що сама користувалася, все було добре і недорого. Я з нею списалася у Viber, розповіла, що я хочу, вказала приблизну суму. Я ж розраховувала, що вільні посередники, які мають доступ до баз туроператорів, мають свої знижки і здатні підібрати щось недороге", — розповіла OBOZREVATEL Світлана.

За словами дівчини, посередниця дійсно надіслала з десяток пропозицій. Світлана вибрала кілька, довго обговорювала з чоловіком.

"Ми зупинилися на одному готелі, я попросила посередницю уточнити все щодо цін. Спершу ціна була 1300 доларів. Потім вона повідомила, що ціни виросли, треба визначитися, ціна 1540 доларів. Я почала розмірковувати. Але за деякий час погодилася, повідомила, що давайте ось цей готель. І тут посередниця, мабуть, забувши, що вона мені раніше писала, надсилає ціну у 1700 доларів! Я негайно почала перевіряти за туристичними агентствами і з'ясувала, що коштує тур лише 1400. З дівчиною я попрощалася, вона була здивована. І пішла до агентства, де мені тур продали навіть за 1200 доларів", — зазначила Світлана.


Максимум дві зарплати: скільки коштуватиме відпочинок на травневі свята у Єгипті
З подібною проблемою зіткнулася і киянка Вікторія Мащенко. За словами жінки, вони з чоловіком тричі користувалися послугами агента і були завжди задоволені.

"Цього разу агент нас підганяв. Якщо раніше ми платили за тур приблизно за тиждень, то цього разу тижні за три. Думаю, нехай. Спакували валізу до Єгипту, і тут пише агент, що не зможе забезпечити нас квитками на нічний рейс до Шарму, полетимо ми вдень. Але це втрата цілого дня відпочинку! Всі знають, що летіти треба якомога раніше, щоб виграти час для відпочинку, і відлітати якомога пізніше", — пояснила нам Вікторія.

Туристка не погодилася, нагадала посереднику, що переплатила йому 70 доларів за потрібний рейс. Він пообіцяв усе владнати.

"Приходжу до його офісу, його немає, а дівчина простягає мені документи. І там квитки на денний рейс. Я відразу влаштувала їм скандал. Кажу, повертайте гроші, я і без вас знайду гарячу путівку набагато дешевше. І що ви думаєте, тут-таки знайшлися потрібні квитки. І я зрозуміла, що вони вирішили на мені ще трохи заробити — денні квитки були дешевші. Мало того, потім я промоніторила ціни і з'ясувала, що цей самий готель в ці самі дати почав коштувати на 130 доларів дешевше. Тобто вони дочекалися, коли ціна впаде, і тоді викупили мій тур, сподіваючись, що на мені заощадять 200 доларів", — обурюється Вікторія.

Читайте також