Вже у жовтні українцям варто готуватися до нових тарифних потрясінь

05 серпня 2018 р. 12:51

Що буде з тарифами на газ найближчим часом?

Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення тарифів на газ для населення до 10,5 гривень за кубометр і підніме ціни вже в жовтні. В даний момент обговорюються терміни подальшого підвищення тарифу до 11,4 гривень за кубометр.

Прийнято політичне рішення про підвищення тарифів. Єдине питання: чи буде це підвищення до 10 грн./куб або до 11,4 грн./куб. Уряд намагається стримати подорожчання, але ціна відмови від підвищення тарифів занадто велика, тому йти на такий крок не будуть.

У Кабміні також розглядають і інший варіант – відмова від зобов'язань з вирівнюванням цін та введення єдиного тарифу для промисловості і побутових споживачів. При цьому тариф також підніметься – до 10 гривень за кубометр. Терміни підвищення тарифу – осінь 2018 року.

Тим не менш, за словами першого заступника глави МВФ Девіда Ліптона, тарифи на газ в Україні, якщо порівнювати з сусідніми країнами дуже низькі. Ліптон зазначив, що Україна потребує інвестицій у власну інфраструктуру, тому необхідно підвищення цін на газ.

У той же час, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що ціни на газ для населення восени не піднімуться. За його словами, Кабінет міністрів України не збирається підтримувати ініціативу "Нафтогазу України" підняти свої цінники майже на 19%. У зв'язку з цим, прем'єр-міністр зазначив, що на сьогодні уряд інтенсивно готується до початку опалювального сезону.

Джерело

Читайте також