YouTube заборонить коментувати відео з участю дітей: детальна інформація

03 березня 2019 р. 21:03

Даний крок керівництво компанії зробило для боротьби з педофілією.

Керівництво онлайн-відеохостингу YouTube заявило про відключення можливості коментування відеороликів за участю дітей в рамках боротьби з педофілією в інтернеті. Про це йдеться в заяві компанії, яку наводить газета The New York Times, інформує Ukr.Media.

Так, згідно з поширеними даними, за останній тиждень керівництво компанії видалило коментарі під «десятками мільйонів» подібних відео. До того ж, як зазначається в заяві, в найближчі кілька місяців дія захисних заходів буде лише посилюватися, і під обмеження потраплять відеоролики, на яких зображені діти молодші 13 років, а також неповнолітні, які потенційно ризикують піддатися «злочинній поведінці». При цьому автори деяких YouTube-каналів зможуть зберегти можливість коментування користувачами своїх відеороликів за умови ретельного контролю подібних публікацій.

«Ми усвідомлюємо, що коментарі - це ключова складова YouTube, а також спілкування з аудиторією і її розширення, - йдеться в заяві компанії. - У той же час, важливі кроки, які ми робимо сьогодні, необхідні для захисту молодих людей».

Керівництво відеохостингу підкреслює, що сподівається посилити відсів підозрілих коментарів за рахунок співпраці з авторами каналів.

Як уточнює The New York Times, на такий крок керівництво компанії пішло після скандалу, що розгорівся в останні тижні, коли користувачі відеохостингу звинуватили його керівництво в недостатній боротьбі з педофілією в інтернеті.

Так, понад 3 млн переглядів набрав ролик, на якому один з користувачів звертає увагу на те, що під багатьма відео з участю дітей можна знайти коментарі сумнівного змісту, в тому числі що містять посилання на відеоролики інтимного характеру за участю неповнолітніх. Автор відео також припустив, що можливість залишати коментарі під такими роликами полегшує злочинцям комунікацію і дозволяє їм обмінюватися неналежними файлами.

Читайте також