«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

1 березня - Ярилин день

1 березня 2019 року відзначається народне свято Ярилин день. Також в народі його називають Ярило, Пров, Данило-новачок. Це свято наші предки присвячували древньому слов’янському богу весни і родючості Ярила, на честь якого і назване свято. Також за традицією цього дня люди проводжали зиму і зустрічали весну. 

Народний календар: Ярилин день

Ярило

Ярило

Ярило — бог сонця давніх слов’ян. До 1492 року на Русі в цей день відзначали початок нового року, а перші дні березня так і називалися — Ярилиними днями. Ярило був не тільки богом сонця, але і богом родючості, а тому вагітні жінки в цей день намагалися погрітися на сонечку і набратися сил для виношування дитини. Оскільки в давнину на Ярила відзначали Новий рік, склалася традиція не працювати в цей день — причому вона зберігалася довго, аж до 19 століття. Починалися Ярилини хороводи — святкування на честь приходу весни.

Прикмети на погоду 1го березня

  • Зяблик кричить голосно – йдуть холоди.
  • Хлюпається вода на льоду водойми – чекайте теплих днів.
  • Якщо чути плач кікімори, або вона з’явилася на очі господарям – чекайте біди.
  • Тала вода і сніг, які зібрані 1 березня, вважаються цілющими.
  • Якщо жінка набере снігу і опівдні обітре ним руки – вони, за прикметами, будуть чистими і ніжними.
  • Якщо вагітна цього дня стане на пагорб і подивиться на перше сонце весни, то у неї народиться міцна і здорова дитина.
  • За прикметою, 1 березня ворони каркають голосно – скоро похолодає.
  • Посилився вітер вночі – чекайте рясних опадів і потепління.
  • Перший день весни – теплий, значить, за прикметою, ще буде похолодання.

Всесвітній день котів 

Традиційно відзначається в перший день весни — 1 березня. Початок весни — особливий період для кішок. Саме тому люди вшановують своїх улюбленців у перший день березня.

Святкування дня котів влаштовують для 36 видів цих тварин, які знаходяться поруч з людиною у всіх куточках землі. Кожна кішка має свій особливий характер. Ці тварини вимагають поваги до себе, оскільки відчувають себе рівними з людиною.

Всесвітній день котів — це ще один привід попестити свого улюбленого домашнього вихованця, адже всі коти без винятку дуже люблять ласку і тепло. Якщо забезпечити їм комфортне життя, повну турботи і ніжності, тоді кішки обов’язково подарують своїм господарям своє приємне муркотанням.

Все буде Україна