«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

12 геніальних хитрощів, які зроблять вас богом кулінарії

Тільки справжні кухонні майстри можуть розрізати яблуко без ножа, почистити яйце одним рухом і не дати цибулі довести себе до сліз. Вони знають усі хитрощі й тонкощі готування і з радістю діляться ними з нами.

Крапельки з йогурту

Крапельки з йогурту – це смачна, а найголовніше, корисна закуска, особливо улюблена дітьми. Робиться дуже легко: помістіть йогурт в поліетиленовий пакет або кондитерський шприц, видавлюйте крапельки на лист для випічки, а потім помістіть лист в морозилку на 1 годину.

Нарізувати цибулю і не заплакати

Щоб цибуля більше не змогла довести вас до сліз, перш ніж приступити до готування, покладіть її на 15 хвилин в морозильну камеру.

Як легко очистити яйця

Шкаралупа від зварених яєць відійде сама по собі, практично без вашої допомоги, якщо кинути скибочку лимона в каструлю під час варіння. Лимон, до речі, можна замінити 1/2 ч. л. харчової соди – ефект буде таким же.

Секрет варіння пельменів

Залийте воду в каструлю на половину і дочекайтеся, коли вона закипить. Потім додайте сіль, лавровий лист і киньте пельмені у воду. Дочекайтеся, коли вони спливуть, потім тонким струменем влийте склянку холодної води. І варіть ще 3-4 хвилини. Цей трюк з холодною водою дозволить розкритися усім смаковим якостям тіста.

Як пекти, якщо закінчилися яйця

Якщо ви зібралися пекти, скажімо, булочки або готувати іншу випічку і у вас закінчилися яйця, то їх цілком можна замінити бананом: 1 яйце = 1/2 банана. Смак страви від такої заміни гіршим точно не стане.

Ідеальна кава

Трюк, який оцінять любителі кави і ті, хто вранці просто не може прокинутися без чашки свіжозвареного еспресо. Посипте трохи солі та кориці в жменю меленої кави перед заваркою. Сіль допомагає прибрати гіркий аромат підгорілих зерен, а кориця надасть дивовижний смак.

Як розділити яблуко без ножа

Якщо у вас 1 яблуко, а їдців двоє, є нехитрий спосіб, як розділити його на 2 рівні частини без ножа:

  • Викручуємо живець.
  • Обхоплюємо долонями і починаємо крутити, знаходячи зручне положення пальців.
  • Потім давимо на яблуко, розсовуючи в сторони, – воно з легкістю розламається на 2 рівні частини.

Як швидко очистити часник

Щоб не витрачати купу часу на чищення часнику, просто помістіть його в мікрохвильову піч на 15 секунд. Після цього лушпиння відділятиметься легше.

Найсмачніший перець

Купуючи перець, переверніть його і подивіться на “дно”. Перець, у якого 3 камери на “дні”, – “хлопчик”. З 4 камерами – це “дівчинка”. “Хлопчик” солодший, його краще вживати у свіжому вигляді. А “дівчинка” твердіша, її смак насиченіший, тому вона краще підходить в якості компонента якоїсь страви.

Нарізувати випічку без ножа

Ви можете використати зубну нитку, щоб швидко і рівно нарізувати, наприклад, торт.

Краща, ніж смажена

Якщо ви думаєте, що краще смаженої картоплі нічого немає, то спробуйте це: зробіть тонкі надрізи на картоплині, скропіть оливковою олією, додайте трохи вершкового масла, трохи посоліть і поперчіть. Поставте на 220 °C в духовку на 40 хвилин. Приготована таким способом картопля, швидше за все, стане вашою улюбленою стравою.

Швидке чищення картоплі

Якщо ви теж не любите чистити картоплю, ця хитрість припаде вам до душі:

  • Зробіть на картоплині надріз невеликої глибини.
  • Залийте картоплю гарячою водою, поставте на плиту і дочекайтеся кипіння.
  • Злийте окріп і залийте замість нього холодну воду.
  • Беріть по одній картоплині й просто стягуйте шкірку.

 

Джерело

Все буде Україна